Možnost osebnega prevzema vsak delovnik 8:00-14:00 v Kopru, Šmarska cesta 2

Možnost osebnega prevzema vsak delovnik 8:00-14:00 v Kopru, Šmarska cesta 2

    • V košarici ni izdelkov.

Trgovina

MARIMO KROGLICA

5,90

Marimo je ena naših najljubših odkritij v zadnjih letih. Marimo je japonska beseda, ki bi jo dobesedno prevedli ‘kroglica morskih alg’. Gre za redko obliko sferičnih alg. Rastejo zelo počasi, približno 5mm letno. Njihov naravni habitat so sladkovodna jezera na Japonskem, v Estoniji, na Islandiji, Škotskem in v Avstraliji. V naravnem habitatu naj bi zrastle tudi do 30cm.

Valovi in tokovi jezer kroglice Marimo nežno valijo po tleh jezer. Da zagotovite, da Marimo ostanejo okrogle, jih obračajte in se igrajte z njimi v smislu, da simulirate nežne valove jezera.

Marimo so tudi dobrodošli dodatek sladkovodnim akvarijem. Pravzaprav v vodi absorbirajo strupene nitrate in delujejo kot miniaturni filtri.

Na zalogi

Kategorija:
Share:

Svetloba: Srednja indirektna svetloba.
Voda: Vodo zamenjajte enkrat na dva tedna, voda naj bo postana vsaj 24ur. Poleti menjajte vodo pogosteje, saj se bo hitreje segrevala in izhlapevala.
Obarvanost: Če se vaša Marimo obarva rjavo, jo prestavite na hladnejše mesto z manj svetlobe. Če po nekem času še vedno ostane obarvana, lahko v vodo dodate majhno količino akvarijske morsko sol.

Premer: 3cm